Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ανακυκλωση τωρα


η φωτογραφία απο
enotikosomatiodba.blogspot.com


ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΑΠΟΡΡΙΜΆΤΩΝ ΠΕΤΩ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ

ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΜΟΥ,ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΑ, ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΚΟΥΤΙ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗς ΖΑΧΑΡΗς ΣΤΡΙΜΩΧΤΗΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΚΟΝΤΑ
ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΓΕΜΙΖΕΙ
ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΑΡΗ ΠΟΥ ΤΥΛΙΞΕ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΜΕ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΥΖΙ, ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟς ΤΗς. ΓΥΜΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ, ΑΔΕΙΕς ΘΉΚΕς ΑΥΓΩΝ, ΦΛΟΥΔΕς ΦΡΟΥΤΩΝ, ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΚΑΛΣΟΝ, ΚΟΜΜΕΝΕς ΕΤΙΚΕΤΕς ΡΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥς ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΥΑΝ....
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΧΡΗΣΗς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗς, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ, ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗς ΖΩΗς ΜΟΥ, ΤΙς ΣΥΝΗΘΕΙΕς ΜΟΥ..

ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟς ΤΗς ΣΑΚΟΥΛΑς, ΕΙΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΟ , ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!
ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑ ΜΙΛΩ! ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΣΩΡΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ....

ΘΥΜΑΜΑΙ
ΠΩς ΚΑΠΟΙΟς ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ....

12 σχόλια:

  1. Και τα συναισθήματα, και το όνειρο, ανακυκλώνονται... στη μηχανή των εμπειριών μπαίνουν, αποσυντίθονται, και χάρις σε αλήθειες που η χρήση δεν μπορεί να καταστρέψει, από ότι πριν απορρήματα μοιάζανε,καινούργια όνειρα, συναισθήματα πιο δυνατά, πιο διαυγή και σίγουρα αναδύονται..

    Γλυκιά καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ όμορφο κείμενο.
    Όλα τα πράγματα στην ζωή, τελικά ανακυκλώνονται (καλώς η κακώς)..

    Καλή βροχερή ημέρα, να έχεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποσες ανακυκλωσεις μετραμε στη ζωη μας ξες!!!ποσα ονειρα ποσες προοπτικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου φωτεινουλα. Χαθηκαμε...Τι κανεις; Όντως η καθημερινοτητα μας ανακυκλωνεται, με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Να σαι καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην ανακύκλωση πολλά απο τα σχέδια που κάναμε Φωτεινούλα μου..ελπίζω να μη χρειαστεί να κάνουμε το ίδιο και με ότι ονειρευτήκαμε.

    Πολύ καλό κείμενο!

    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...χα,χα...ωραίο Φωτεινούλα! μιά καταγραφή-παζλ από τόσα που δημιουργούν την καθημερινότητα μας και τι αφήνουν τελικά πίσω...
    ωστόσο ακόμα και τα σημειώματα με σχέδια, όνειρα και πλάνα δικαιούνται κι αυτά την θέση τους στον...κάδο της ανακύκλωσης είτε γιατί δεν μας εκφράζουν πιά είτε γιατί εκπληρώθηκαν-διεκπεραιώθηκαν!
    Φιλιά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι τυχερή αν μπορείς να ανακυκλώνεις τα σχέδια και την καθημερινότητά σου.Και τη ζωή σου την ίδια...

    Το άσχημο θα ήταν απλά να πηγαίναν στα σκουπίδια χωρίς να υπάρχει συνέχεια.Χωρίς να υπάρχη εξέληξη...

    Φιλιά Φωτεινούλα μου.
    Να είσαι καλά καλή μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Φωτεινάκι. Όλα καλά; Το κείμενο σου είναι φοβερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H ανακύκλωση είναι τα περιτώματα της καθημερινότητάς μας, με σκοπό μια καλύτερη τύχη.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ανακύκλωση είναι η συνέχεια μέσα από άλλες μορφές. Τ' άσχημο είναι όταν υπάρχουν μόνο οι λάσπες, τα σκουπίδια και η αδιαφορία.
    Όπως και να τα μασκαρέψεις αυτά, η ουσία τους δεν αλλάζει...

    Όπως πάντα υπέροχη Φωτεινούλα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έξοχο αγαπητή Φωτεινή!

    Δεν ξέρω αν έχετε ποτέ πειραματιστεί να παρατηρήσετε κάτι με όλες σας τις αισθήσεις. Έχετε παρατηρήσει ένα καταπράσινο λιβάδι, τα πουλιά και το φεγγαρόφωτο τη νύχτα πάνω απο τη θάλασσα, για να καταλάβετε αν τα παρατηρείτε εν μέρει ή με όλες σας τις αισθήσεις εντελώς "ξύπνιες?"

    Οι δύο αυτές καταστάσεις είναι τελείως διαφορετικές. Όταν παρατηρείτε κάτι εν μέρει, ριζώνετε στη ζωή σας πιο πολύ τη διαχωριστική εγωκεντρική στάση.

    Αλλά όταν παρατηρείτε το φεγγαρόφωτο που φτιάχνει ένα μονοπάτι πάνω στα νερά με όλες τις αισθήσεις σας, δηλαδή με το νου σας, την καρδιά σας, τα νεύρα σας, δίνοντας όλη σας την προσοχή σ' αυτή την παρατήρηση, τότε θα δείτε μόνοι σας ότι δεν υπάρχει κέντρο απο το οποίο παρατηρείτε.


    Σταύρος


    YΓ: Ένα όμορφο μουσικό κομμάτι για όλους τους φίλους και τις φίλες

    Τhese foolish things

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή